Welkom op de website van de Cantorij Monnickendam

 
 

Terugblik  Najaarsconcert 2017 - G.Rossini - Petite Messe solennelle
Zondagmiddag 10 decemer werd de Petite Messe solennelle van G. Rossini uitgevoerd, in een bijzondere bewerking van dirigent Marcel den Dulk. Medewerking werd verleend door  sopraan Linde Schinkel, pianist Eric Noya en klarinet ensemble Marcellini. Recensent Eugène Besançon van het Noordhollands Dagblad schreef "Wat van het koor verlangd wordt is enorm en vraagt veel uithoudinsgvermogen. Desondanks wist het zich goed overeind te houden. Het bezit een aangename warme klank, en dat zij dit bijna overal konden handhaven is een enorme prestatie". Lees meer

Op 25, 26 en 27 december, om 20:00 uur, kunt u de OPNAME BIJ OMROEP PIM beluisteren.

 

 

 

 

Uitnodiging Korendag Monnickendam 2018

Graag nodigen wij u en uw koorleden uit voor deelname aan de Korendag Monnickendam op zaterdag 2 juni 2018. U kunt zich online aanmelden met het AANMELDFORMULIER KORENDAG 2018De sluitingsdatum voor inschrijving is 28 februari 2018.
Lees meer

 

 

Terugblik uitvoering Johannes Passion van J.S. Bach 2017 - Grote Kerk Monnickendam
Zaterdagavond 1 april 2017 voerden wij onder leiding van onze dirigent Marcel den Dulk, de Johannes Passion van J.S. Bach uit met medewerking van solisten en het  Nationaal Symfonisch Kamerorkest.

Het was weer een feest om na een gedegen voorbereiding deze passiemuziek van Bach voor een geconcentreerd luisterend publiek ten gehore te brengen.

Leest u een volledige recensie uit Dagblad Waterland van 3 april met veel lof voor dirigent en solisten of kijkt unaar de  impressie van het concert door Omroep Pim.

 

 

 

 

 

Terugblik  Najaarsconcert 2016 - G.F. Händel - Messiah
Het was een waar genoegen de integrale uitvoering van de Messiah van G.F. Händel te zingen in onze Grote Kerk en voor een enthousiast publiek. Het Nationaal Symfonisch Kamerorkest, Susanna Veerman clavecimbel en Ross Luescher koororgel zorgden voor een fijne, ritmische en subtiele  begeleiding. We hebben genoten van de solisten, Marie Anne Jacobs alt en bas Roele Kok alsook van de last minute invallers Linde Schinkel sopraan en Mattijs Hoogendijk tenor en dat alles onder leiding van dirigent Marcel den Dulk.
Lees meer