Monnickendam zaterdag 25 mei 2019

 
 
 

De 24e Korendag Monnickendam, die plaats zal vinden op 25 mei 2019 belooft weer een groot festijn te worden. De inschrijving voor de Korendag 2019 is geopend en u kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier
Dit evenement zal deze keer voor het eerst worden georganiseerd in samenwerking met Dutch Tourism. 

Mogelijkheden voor een uitgebreide belevenis 
U kunt niet alleen genieten van de vele prachtige koren, maar via Dutch Tourism bieden wij komend jaar nog veel meer aan dan dat. Wij willen u de mogelijkheid bieden om er een meer uitgebreide belevenis van te maken dan voorheen door uw weekend compleet te maken. Dutch Tourism zorgt voor veel leuke en unieke uitjes in de regio Monnickendam voor, tijdens en na de Korendag om er een dag of weekend van te maken om nooit te vergeten.

Aan de Korendag Monnickendam nemen jaarlijks ongeveer 75 koren deel, die optreden op 6 verschillende locaties in het mooie stadje Monnickendam. Koren uit verschillende delen van Nederland zullen zich weer van hun beste kant laten zien. Elk koor krijgt daarbij 25 minuten om zich te presenteren met zijn eigen repertoire, van klassiek tot shanty, van religieus tot pop.

- Genieten en stimuleren van de koorzang
Het accent van de Korendag ligt vooral op het genieten- en stimuleren van de koorzang, en op het interesseren van meer mensen voor het gezamenlijk musiceren. Elk koor dat daar een bijdrage aan wil leveren is van harte welkom.

Gelukkig was het de afgelopen jaren steeds mooi weer tijdens de Korendag en dan is het een drukte van belang in de binnenstad van Monnickendam en hangt er een zeer gezellige sfeer. Om die reden zijn er vele koren die al jaren deelnemen aan onze Korendag. Zij maken er dan meteen een gezellig dagje uit van.

Is dit iets voor uw koor om aan deel te nemen ? Dan moet u zich zeker met uw koor aanmelden via het aanmeldformulier. Wilt u meer informatie over de Korendag, dan kunt u dit lezen in de bijgaande folder

- Hotelovernachtingen
Omdat wij u graag te gast hebben, kunt u een of meerdere hotelovernachtingen boeken in de beste hotels in de buurt van dit evenement en de geplande activiteiten, dat is mooi mee genomen. Zo kunt u bijvoorbeeld een dag eerder alvast rondkijken, genieten van de omgeving, en uitgerust en op tijd bij het begin van de korendag zijn om zo optimaal mogelijk van al het moois op zanggebied te genieten; of is het misschien ook fijn dat u, na een feestelijke dag met koorzang, geen reis meer terug naar huis hoeft te maken.

- Vervoer naar de Korendag
Als u vervoer nodig heeft naar de Korendag of naar een uitje, kan Dutch Tourism dit  voor u verzorgen. Er zijn vele bussen beschikbaar. Het maakt niet uit of u met een grote of kleine groep bent, zij regelen dit voor u.

- Nagenieten van de Korendag
Ook kunt u tot besluit nog nagenieten van de Korendag aan een diner door te reserveren voor een sfeervol restaurant met een overheerlijk menu. Natuurlijk kunt u een selectie maken uit verschillende restaurants, er is genoeg keuze.

- Dutch Tourism
Op de Website van Dutch Tourism leest u alle informatie over de aanvullende mogelijkheden voor het boeken van hotels, restaurants, excursies en vervoer. 


Terugblik Korendag 2018
Van de deelnemers aan de vorige Korendag in 2018 ontvingen wij enthousiste reacties, een selectie daarvan kunt u lezen in de reviews en 'Fijn dat je er bent op Korendag' schreef het Dagblad Waterland op 4 juni 2018 - recensie pagina 1 en pagina 2.


Contact
Werkgroep Korendag Monnickendam
Karn 96 - 1141 JV Monnickendam

Email korendagmdam@gmail.com

 

Leden 'Werkgroep Korendag 2019'
Annelies Fortuin Voorzitter & promotie
Riet Kuijt Penningmeester
Frank van de Streek Secretaris & programmaboekje 
Ellianne Meijer Planning en indeling koren
Gerarda Bloem Planning en publiciteit
Marijke van de Streek Logistiek


De Korendag wordt georganiseerd onder auspiciën van de Cantorij Monnickendam