Welkom op de website van de Cantorij Monnickendam! 

De Cantorij Monnickendam is een gemengd koor, onder leiding van Marcel den Dulk. We richten ons op  de uitvoering van de grote klassieke werken. Jaarlijks voeren we in samenwerking met professionele solisten en het Nationaal Symfonisch Kamerorkest twee concerten uit in de Grote Kerk van Monnickendam, 

 

Cantorij Monnickendam start koorproject

Klik hier:voor verdere infomatie


Cantorij Monnickendam zingt Mendelssohn en Fauré                          

Op zaterdag 29 april zingt de Cantorij werken van Mendelssohn en Fauré. Acht jaar geleden stond het Requiem van Fauré al op het programma. We hernemen dit mooie stuk nu omdat het prachtig van sfeer is en goed samen gaat met Psalm 42 van Mendelssohn. Dat laatste werk heeft ons geraakt. Het past mooi in het repertoire van de Cantorij.

De twee stukken worden begeleid door leden van het Nationaal Symfonisch Kamerorkest, het NASKA, met medewerking van Susanna Veerman op orgel. Bijzonder is dat in het ensemble ook een bandoneon is opgenomen. We zijn er trots op dat medewerking wordt verleend door twee geweldige solisten, Slava en Nataliia Cioban, respectievelijk bariton en sopraan. Een bijzonder echtpaar, afkomstig uit de Oekraïne! Nataliia met haar prachtige stem en groot bereik zingt al voor de derde keer mee met de Cantorij. Het concert op 29 april wordt gedirigeerd door Marcel den Dulk, die al ruim 10 jaar dirigent van de Cantorij Monnickendam is.

Het concert wordt uitgevoerd in de Grote kerk van Monnickendam aan de Zarken. Aanvang 16.30 uur. Deur open 30 minuten tevoren. De duur van het concert is ca. 70 minuten. Er is geen pauze.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Nimo, Kerkstraat 53 in Monnickendam, via reservering op de website www.cantorijmonnickendam.nl en bij de leden van de Cantorij.

Mendelsohnn Psalm 42 en Faure Requiem                     

29 april, 16.30 uur                                                          

Grote Kerk, Monnickendam     

Toegang € 25,=

Kaartverkoop klik hier

 

Projectdeelnemers zijn hartelijk welkom!

Informatie: Stuur even een mailtje naar nel.weel@outlook.com 

Voor ons voorjaarsconcert 2024 zijn we op zoek naar projectleden die met ons Bachs’ Johannes Passion willen zingen. Wij hernemen dit stuk - dat in het verleden tientallen keren door de Cantorij is gezongen - graag ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van de Cantorij. Mail even je gegevens naar voorzitter@cantorijmonnickendam.nl o.v.v. aanmelding projectlid JP.


 

LID WORDEN VAN DE CANTORIJ OF MEEZINGEN ALS PROJECTLID

Houdt u van zingen en spreekt de muziek die de Cantorij Monnickendam uitvoert u aan? Dan bent u van harte welkom als (project-) lid! De eerste maand kunt u gratis en vrijblijvend meezingen. 

VRIENDEN EN SPONSORS

Draagt u de Cantorij Monnickendam ook een warm hart toe? Dan nodigen wij u van harte uit om ons te steunen door Vriend of sponsor  te worden! Zo ondersteunt u een van de oudste koren van Waterland, maar daar krijgt u ook wat voor terug. Uiteraard wordt uw (bedrijfs-)logo op onze website, in onze programmaboekjes en op onze flyers geplaatst.

Maar ook krijgt u tegen gereduceerd tarief toegang tot alle concerten van de Cantorij en kunt u plaatsen reserveren voor twee personen in het voor donateurs bestemde vak in het voorste gedeelte van de Grote Kerk. Voor meer informatie over de mogelijkheden of aanmelding kunt u zich richten tot onze secretaris  secretaris@cantorijmonnickendam.nl.