Afbeelding met tekening, glimlach, illustratie, TekenfilmAutomatisch gegenereerde beschrijving

Korendag Monnickendam 2024

Op 25 mei 2024 wordt weer de jaarlijkse Korendag in Monnickendam gehouden. Aan de Korendag Monnickendam zullen dit jaar op 5 verschillende locaties in het mooie stadje Monnickendam in totaal 50 koren optreden. Koren uit verschillende delen van Nederland laten zich dan van hun beste kant zien. Elk koor krijgt daarbij 25 minuten om zich te presenteren met zijn eigen repertoire, van klassiek tot shanty, van religieus tot pop.

De Korendag wordt afgesloten met een slotmanifestatie in de Grote kerk, waarbij iedereen is uitgenodigd om daar aan deel te nemen en waar de Koninklijke Muziekvereniging Juliana uit Marken eigen stukken zal spelen en tevens de samenzang zal begeleiden. Dus lijkt het u fijn om in een koor van 500 mensen mee te zingen, dan is dit een goede gelegenheid.

Het accent van de Korendag ligt vooral op het genieten en stimuleren van de koorzang, en op het interesseren van meer mensen voor het gezamenlijk musiceren.

Gelukkig was het de afgelopen jaren steeds mooi weer tijdens de Korendag. Dan was het een drukte van belang in de binnenstad van Monnickendam en hing er een zeer gezellige sfeer. Om die reden zijn er vele koren die al jaren deelnemen aan onze Korendag. Zij maken er dan meteen een gezellig dagje uit van.

De entree bedraagt per persoon € 5,00. Daarvoor krijgt u een programmaboekje dat tevens toegangsbewijs is op de verschillende locaties Daarin staan de koren per locatie en tijdstip ingedeeld met een korte beschrijving van het koor en het programma dat ze ten gehore zullen brengen. Kinderen onder 16 jaar hebben gratis toegang.

Via deze link kunt u de indeling van de deelnemende koren op de diverse locaties reeds bekijken.

U bent van harte welkom!

De Werkgroep Korendag Monnickendam