Afbeelding met tekening, glimlach, illustratie, TekenfilmAutomatisch gegenereerde beschrijving

Korendag Monnickendam 2024

In juni werd dit jaar voor de 26e keer de jaarlijkse Korendag in Monnickendam gehouden. Die dag traden op 6 verschillende locaties in het mooie stadje Monnickendam in totaal 65 koren op. Koren uit verschillende delen van Nederland lieten zich van hun beste kant zien en horen. Elk koor kreeg daarbij 25 minuten om zich te presenteren met zijn eigen repertoire, van klassiek tot shanty, van religieus tot pop. 

De Korendag werd zoals gebruikelijk weer afgesloten met een slotmanifestatie in de Grote kerk, waarbij iedereen werd uitgenodigd om daar aan deel te nemen en waar de Koninklijke Muziekvereniging Juliana uit Marken eigen stukken speelde en tevens de samenzang begeleidde. Daarbij waren zo’n 500 mensen aanwezig die uit volle borst meezongen. 

 

Het accent van de Korendag ligt vooral op het genieten en stimuleren van de koorzang, en op het interesseren van meer mensen voor het gezamenlijk musiceren. 

 

Gelukkig was het de afgelopen jaren steeds mooi weer tijdens de Korendag. Dat was ook dit jaar weer het geval en het was dan ook een drukte van belang in de binnenstad van Monnickendam. Bovendien hing er een zeer gezellige sfeer. Om die reden zijn er vele koren die al jaren deelnemen aan onze Korendag. Zij maken er dan meteen een gezellig dagje uit van. 

 

Om u een indruk van deze Korendag Monnickendam te geven kunt u via deze link https://youtu.be/1ywo0i0M3gc  een filmpje van ongeveer een half uur op YouTube bekijken.

Volgend jaar hopen we weer een Korendag te organiseren en wel op zaterdag, 25 mei 2024

Is dit iets voor uw koor om aan deel te nemen? Dan kunt zich met uw koor aanmelden via deze link: naar het digitale aanmeldformulier.

Voor meer informatie over de Korendag, waaronder de voorwaarden die aan de deelname verbonden zijn, verwijzen we u naar de folder die u kunt inzien en eventueel downloaden via deze link: klik hier om de folder te downloaden.

Graag ontmoeten wij u op 25 mei 2024 op de Korendag Monnickendam.
Wij hebben er nu al weer zin in. U ook?

Werkgroep Korendag Monnickendam.