Uitnodiging Najaarsconcert 21 november 2015

Beste liefhebber van kunst en cultuur, 

Ik vraag uw aandacht voor
 het concert van de Cantorij Monnickendam op 21 november 2015 - aanvang: 15:00  uur in de Grote Kerk van Monnickendam. Wij voeren dan uit het Requiem van Gabriel Fauré en The Armed Man - A Mass for Peace van Karl Jenkins

Toegangskaarten en voorverkoop met ingang van 1 november
Toegangsprijs €30 - Voorverkoop €25
Jongeren tot 21 jaar €10 - Kinderen tot 12 jaar gratis

U kunt uw kaarten voor het voorverkooptarief  bestellen met het bestelformulier onder Kaarten bestellen. Wanneer u het bestelformulier ingevuld en verstuurd heeft, ontvangt u aanwijzingen voor de betaling van de bestelde kaarten. Na ontvangst van het bedrag zorgen wij ervoor dat de kaarten klaarliggen bij de kassa van de Grote Kerk, voor de aanvang van het concert. 
Kaarten tegen het voorverkooptarief zijn ook verkrijgbaar bij Boekhandel NIMO en het VVV  in Monnickendam.

Een mooie cast
Medewerking wordt verleend door Ruth Willemse mezzosopraan, Sinan Vural bariton en het Nationaal Symfonisch Kamerorkest. Het geheel staat onder leiding van dirigent Marcel den Dulk.

Over 'The Armed Man - A Mass for Peace' van Karl Jenkins
Ik zou u bijna vergeten te vertellen waarom u deze uitvoering niet zou mogen missen. The Armed Man is in 1999 door Karl Jenkins geschreven als eerbetoon aan de slachtoffers van de Kosovo crisis, maar later, met recht uitgegroeid tot een anti-oorlogsstuk. 
Jenkins maakt gebruik van zowel Christelijke, Hindoeïstische als Islamitische invloeden. Hiermee maakte hij het stuk tot een reflectie van de hedendaagse diversiteit, op zowel cultureel- als geloofsgebied. Hij hoopt hiermee verschillende groepen te bereiken. Dit stuk zal u beslist raken én verrassen!

Over het 'Requiem' van Gabriel Fauré
In de periode dat Fauré verbonden was aan de Parijse Madeleinekerk, eerst als koordirigent, daarna als organist, schreef hij zijn Requiem (1888). Het is één van de meest uitgevoerde werken van zijn hand. Een harmonieuze toon van rust en vrede is in zijn Requiem duidelijk merkbaar. Een schitterend stuk dat enkele jaren geleden al door de Cantorij Monnickendam is uitgevoerd en lovende kritieken kreeg.
 

Moet ik nog meer zeggen? Ik hoop u allen op 21 november te mogen ontmoeten!

Met vriendelijke groet,
Frans Ronchetti - Voorzitter Cantorij Monnickendam


.<<< Overzicht