Over ons Koor

De Cantorij Monnickendam, onder leiding van dirigent Marcel den Dulk, richt zich voornamelijk op de uitvoering van de grote klassieke oratoria, zoals bijvoorbeeld het Gloria van A. Vivaldi, het Gloria van F. Mendelssohn Bartholdy, de Messiah van G.F. Händel, de Petite Messe solennelle van G. Rossini, de Johannes Passion, de Mattheus Passion en het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach
Daarnaast staan ook recente koorwerken van nog levende componisten op het repertoire, zoals van John Rutter en Karl Jenkins. In 2019 hebben we Ein Deutches Requiem gezongen. In 2020 zijn geen uitvoeringen geweest ivm Covid 19. Voor het najaarsconcert op 20 november 2021 staat een concert gepland en voeren we de Messiah uit en eventueel paar delen van de Hohe Messe in de vorm die past op de dan geldende maatregelen.

Per jaar verzorgt het koor twee concerten in de Grote Kerk van Monnickendam, in samenwerking met professionele solisten en het Nationaal Symfonisch Kamerorkest. Een traditie is de jaarlijkse uitvoering rond Pasen van de Johannes Passion van J.S. Bach, maar in 2019 stonden de koralen en overige koordelen uit de Mattheus Passion van J.S. Bach op het programma.
De najaarsconcerten hebben een wisselende programmering. Incidenteel ondersteunt een deel van de Cantorij Monnickendam koren in de regio bij uitvoeringen die een grotere bezetting vereisen.
Wilt u ons koor komen versterken ? Meer informatie hierover leest u onder Meezingen.

De Cantorij Monnickendam neemt ook het initiatief bij de uitvoering van diverse andere activiteiten, zoals de organisatie van de jaarlijkse Korendag Monnickendam en het organiseren van workshops voor aankomende zangers. 

De Cantorij Monnickendam werd opgericht in 1949 en vierde haar vijfenzestigjarig jubileum met een concert in de Grote Kerk van Monnickendam.

Sinds de oprichting werd de Cantorij geleid door de volgendende dirigenten: Hein Meens (2009-2012) – Rudolf Grasman (1977-2009) – Peter Oosterveld (1975-1977) - Gert Nagel (1969-1975) - Frans J. Wertwijn (1962-1969) - P.Vijzelaar (1960-1962) - Caspar Raat (1954-1960).

Lees meer over de geschiedenis van de Cantorij Monnickendam