Solisten Najaarsconcert 21 november 2015

Graag stellen wij de solisten van het a.s. Najaarsconceert aan u voor, Ruth Willemse - mezzosopraan en Sinan Vural - bariton

Ruth Willemse 
Ruth Willemse studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en aan het Prins Claus Conservatorium waar zij in 2013 haar Master zang afrondde. Als Maddalena in Reimsreisje (naar Il Viaggio a Reims) maakte ze dit jaar haar debuut bij de Nationale Opera & Ballet, bij de Nederlandse Reisopera zong ze de rol van Berta in Il Barbiere di Siviglia, en Paquette / Old Lady in een pocket versie van Bernsteins Candide. Ze zong Miss Todd in The Old Maid and the Thief (2011), Concepcion in L’heure Espagnole (2012), Ciesca in Gianni Schicchi (2010).
Dit seizoen vertolkt zij Kate Pinkerton in Madama Butterfly bij de Reisopera, gaat ze Cornelia zingen in Giulio Cesare o.l.v. Michael Chance, en Margeret in Alban Berg’s Wozzeck in de Vara Matinee van het Concertgebouw.
Zij is regelmatig te horen in liedrecitals, op festivals als het Grachtenfestival en het Peter de Grote Festival en op het concertpodium waar zij de mezzo of altpartijen zingt uit het concertrepertoire zoals de Matthäus Passion, het Requiem van Mozart, de Harmoniemesse van Haydn, het Oratorio de Noel van Saïnt – Saëns, Sea Pictures van Elgar en de Rückert Lieder van Mahler. 

 Sinan Vural
Bariton Sinan Vural is geboren in Ankara, Turkije. Hij heeft zang gestudeerd in Enschede bij Anne Haenen en in Amsterdam bij Cora Canne Meijer. 
Hij wordt nu gecoacht door Margreet Honig. Vorig seizoen was hij te horen in de opera The Black and the Beautiful van Fons Merkies en Selim Aziz, waar hij deel uitmaakt van de basisbezetting. In eerdere seizoenen was hij te horen in diverse opera's van b.v. Donizetti, Purcell en Mozart en hij werkt regelmatig mee aan uitvoeringen van Opera per Tutti, een reeks van wekelijkse operaconcerten in de Vondelkerk in Amsterdam.

Sinan speelt in de muzikale komedie Lichtjes in je Ogen van Haye van der Heyden. Ook werkt hij mee aan de opera's Feeks en The Tempest bij Holland Opera. Hij is ook vaak als solist te horen in het oratoriumrepertoire en geeft regelmatig liedrecitals, met een voorkeur voor Frans repertoire. Hij is vorig seizoen te gast geweest bij Fringe Festival in Lynchburg, Virginia om met sopraan Claudia Patacca en pianist Nicholas Ross het hele liedoeuvre van Arthur Honegger uit te voeren en voor CD op te nemen.

 

 

 <<< Overzicht