Solisten Uitvoering Johannes Passion 2016

Ook dit jaar is de Cantorij Monnickendam er in geslaagd zeer professionele en ervaren solisten aan te trekken voor het zingen van de solopartijen bij de uitvoering van de Johannes Passion van J.S. Bach - op 19 maart 2016. Graag stellen wij hen alvast aan u voor.

 

Elma van den Dool - Sopraan

 

Elma van den Dool volgde haar zangopleiding aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en de Hogeschool van de Kunsten te Utrecht, waar zij het diploma Uitvoerend Musicus behaalde. Zij studeerde bij Erna Spoorenberg, Jelle Draijer, Henny Diemer en volgde masterclasses bij Elisabeth Grümmer, Elisabeth Schwarzkopf en Arlène Auger. Haar repertoire omvat zowel oratorium, opera en liederen als modern repertoire, waarmee ze zowel in binnen- als buitenland optreedt. 

 

Helena van Heel - Mezzosopraan

 

De Zweedse mezzosopraan Helena van Heel beheerst als concertzangeres het hele spectrum van de klassieke muziek. Met haar lyrische stem toont zij grote affiniteit met zowel de barok als de klassieke en de romantische periode. Hiernaast kan zij bogen op een ruime ervaring in de hedendaagse muziek.

Helena van Heel beschikt over een zeer uitgebreid lied-repertoire en geeft regelmatig recitals, o.a. bij de vereniging Vrienden van het Lied. Zij was onder meer te horen in de Kleine Zaal van de Doelen, Rotterdam en de Kleine Zaal van het Concertgebouw, Amsterdam.

 

Ronald Dijkstra - Bas-bariton

 

Ronald Dijkstra studeerde aanvankelijk kerkmuziek in Utrecht en kreeg daar onderricht in de vakken piano, orgel, koordirectie en zang. Na een aantal jaren zangstudie bij Rom Kalma vervolgde hij zijn zangstudie bij Jos Burcksen, bij wie hij ook afstudeerde. Daarnaast heeft hij zijn pianostudie voortgezet bij Mattheus Smits en heeft hij zich verder bekwaamd als koordirigent bij o.a. Reinier Wakelkamp en Daniel Reuss. Als zangdocent heeft hij vele jaren gewerkt aan de Muziekschool Zuid-Oost in Amsterdam. Op dit moment geeft hij zangles aan het Centrum voor Kunst en Cultuur 'Het Koorenhuis' te Den Haag en privé zanglessen in Amsterdam, zowel aan amateurs als aan gevorderden en professinele zangers.

 

Peter Gijsbertsen - Tenor

 

Tenor Peter Gijsbertsen studeerde Cum Laude af aan het conservatorium van Utrecht. Hij zet zijn studie voort bij zangleraar Gary Coward. Daarnaast volgde hij lessen bij Cristina Deutekom en Roberta Alexander.

Peter ontving in Glyndebourne de John Christie Award. Tevens was hij drievoudig winnaar op het Internationaal Vocalisten Concours Den Bosch, o.a. van de hoofdprijs voor Lied waarna hij met solo recitals optrad in Het Concertgebouw te Amsterdam en De Doelen te Rotterdam.

 

Matthijs Mesdag - Bas

 

Matthijs Mesdag heeft een veelzijdige carrière als oratorium- en operazanger die hem bracht naar Duitsland, België, Frankrijk, Finland, Engeland en Japan. Na te zijn afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Margreet Honig, vervolgde Matthijs Mesdag zijn opleiding aan de Britten Pears School for advanced musical studies in Aldebburgh, bij Diane Forlano, Sarah Walker en Anthony Rolfe Johnson. Momenteel wordt hij gecoached door David Pittman Jennings te Parijs. In het oratoriumvak heeft hij inmiddels ruimschoots zijn sporen verdiend. 

 

Falco van Loon - Tenor

 

Falco studeerde aan de conservatoria van Enschede en Arnhem bij Annette Kleine, Harry van Berne en Lodewijk Meeuwsen. Deze opleiding rondde hij met goed gevolg in 2007 af. Daarna studeerde hij nog een jaar aan de Messiaen Academie en later volgde hij lessen bij Meinard Kraak en Frans Fiselier. Masterclasses werden gevolgd bij onder andere Marien van Nieukerken, Breda Zakotnik, Pierre Mak, David Wilson-Johnson, Bernard Loonen en Meinard Kraak. Momenteel wordt hij gecoacht door Gemma Visser.

Falco is in korte tijd uitgegroeid tot een veelgevraagd solist. Hij heeft reeds vele concerten gegeven met muziek uit diverse stijlen door de eeuwen heen. Sinds 2008 heeft Falco parttime een vaste aanstelling bij het Groot Omroep Koor. Daarnaast zingt hij regelmatig zowel solo als in koorverband bij verschillende professionele ensembles.

Meer informatie is te vinden op www.falcovanloon.nl.

 

 <<< Overzicht