Uitvoering Johannes Passion van J.S. Bach - 24 maart 2018

Traditiegetrouw voert de Cantorij Monnickendam in de periode voor Pasen de Johannes Passion van J.S. Bach uit. In de jaren zestig gaf dirigent Frans Wertwijn de aanzet tot het instuderen van de Johannes Passion. Aanvankelijk bleef het bij het zingen van de koralen tijdens kerkdiensten, maar in 1969 werd voor het eerst de gehele Johannes Passion uitgevoerd. Sindsdien staat het elk jaar rond Pasen vast op het programma van de Cantorij Monnickendam. Dit jaar vindt de 50e uitvoering plaats op zaterdagavond 24 maart 2018 in de Grote Kerk van Monnickendam – Aanvang 20:15 uur.

Solisten
Medewerking wordt verleend door Elma van den Dool Sopraan – Helena van Heel Mezzo sopraan – Jean-Léon Klostermann Evangelist –  Joost Schouten Christus -  Satoshi Mizukoshi Tenor – Matthijs Mesdag Bas bariton 

 

 
 

NASKA - het Nationaal Symfonisch Kamerorkest - Susanna Veerman clavecimbel zorgen voor de begeleiding en het geheel staat onder leiding van Dirigent Marcel den Dulk.

Kaartverkoop
Toegangsprijs €30,00 – Voorverkoopprijs €27,50
Donateurs €25,00 – Jongeren tot 21 jaar €10,00 – Kinderen tot 12 jaar gratis toegang.

Kaarten tegen het voorverkooptarief kunt u ONLINE RESERVEREN. De kaarten liggen op de dag van de uitvoering dan voor u klaar bij de kassa van de Grote Kerk.

Kaarten tegen het voorverkooptarief zijn ook verkrijgbaar bij NIMO – Kerkstraat 53 Monnickendam - VVV Zuideinde 2  Monnickendam - of via de koorleden.

Lees meer over de achtergronden bij deze 50e uitvoering van de Johannes Passion.

 <<< Overzicht