Met Cantorij Monnickendam ‘Jauchzend’ op weg naar Kerst...

 
In een bomvolle Grote Kerk in Monnickendam voerde de Cantorij Monnickendam op 23 december jl. alle koordelen van het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach uit.
 
Dirigent Marcel den Dulk zette er meteen vaart achter en koor en het uitstekend spelende Nationaal Symfonisch Kamerorkest volgden moeiteloos zijn tempo. Vaughan Schlepp en Felicity Goodwin bespeelden met verve klavecimbel en koororgel.
De aria’s werden vertolkt door sopraan Elma van den Dool en met haar warme stemgeluid had zij direct mijn hart gestolen.
 
Het koor zong de sterren van de hemel en vooral de sopranen blonken uit in helderheid en expressie. Graag wil ik koorlid Sarah Hammond noemen, die ergens achter in de kerk zo overtuigend als echo 'nein, nein' en ja, ja' zong in aria 22, dat velen er om moesten glimlachen.
Het concert werd korte tijd onderbroken omdat een bezoekster onwel werd en per ambulance naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. ‘Er is iemand in nood, en dus wachten wij’ aldus de dirigent.
En dat deden we in alle rust.
 
Koorleden zeggen altijd dat er hier en daar een inzet is gemist of een ander foutje gemaakt, en dat zal dan wel, maar meestal ontgaat dat de toehoorders.
Ik vond het een prachtig concert waarop alle medewerkers heel trots mogen zijn. Een betere aanloop naar Kerstmis was nauwelijks denkbaar.
 
Nellie Beekman
 
 


<<< Overzicht